Daca ai si tu un telefon Android, exista cateva functii ascunse pe care este posibil sa nu stii ca exista. Exista totusi o diferenta intre telefoanele Android. De exemplu Samsung Galaxy S20 are mai multe functii performante, decat un TCL 10. Sunt functii pe care nu doar utilizatorii de Iphone le au, ci si cei de Android, precum utilizarea a doua aplicatii simultan. Daca nu sti cum sa accesezi functiile ascunse ale Androidului, citesteste randurile urmatoare pentru a afla. Dar trebuie sa stii ca nu fiecare telefon Android va functiona la fel, tocmai pentru ca producatorii Android utilizeaza interfete diferite, de aceea cel mai bine este sa cauti in partea de sus a aplicatiei Setari, pentru a nu te chinui sa cauti o functie care poate nici macar nu exista in telefonul tau. 

Daca te-ai saturat ca telefonul tau sa sune la fiecare notificare primita, poti sa setezi la Android, care sunt aplicatiile de la care doresti sa primesti notificari cu sunet si cele de la care vrei sa primesti notificari silentioase. Trebuie sa apesi lung pe alerta pana cand apare o solicitare care te va intreba daca notificarea vrei sa fie primita cu o alerta sau sa fie silentioasa. Alerta iti va emite un sunet cand primesti o notificare, dar se va lumina si ecranul, in timp ce modul silentios nu va emite niciun sunet, iar notificarea va aparea dar in bara. 

Live Caption este o functie noua care poate adauga subtitrari in timp real oricaror videoclipuri sau inregistrari de pe telefon. Live Caption este disponibil pe Samsung Galaxy S20, pe Google Pixel si seria OnePlus 8. Dar este posibil ca functia sa fie disponibila si pe alt telefon care are Android 10. Pentru a activa functia trebuie sa intri in Setari si sa cauti Live Caption. Dupa activare chiar daca volumul e la minim va aparea subtitrarea. 

Functia de a folosi doua aplicatii simultan este foarte utila. Trebuie sa apesi butonul din partea stanga de jos, atinge pictograma aplicatiei si apoi functia Split Screen. Prima aplicatie va fi in partea de sus, iar jos poti sa folosesti alta aplicatie. Dar nu toate aplicatiile suporta Split Screen. 

Functia PiP (Picture in Picture) este similara cu Split Screen. Dar nu toate aplicatiile suporta PiP, iar pentru a vedea care sunt aplicatiile care suporta, intra in Setari- Aplicatii si notificari- Acces special pentru imagine- Picture in Picture. 

Smart Lock iti permite ca atunci cand esti acasa sa nu mai trebuiasca sa introduci PIN-ul sau amprenta, ci doar atunci cand te afli intr-o alta locatie. Il activezi din Setari- Smart Lock. 

Asadar, daca ai un telefon Android poate nu stiai ca exista aceste functii si acum le poti accesa folosindu-te de acestea informatii.